Ad Fontem met brede koers 2024 in
Geplaatst op: 5 maart 2024
BORNE - Na 17 jaar kreeg Ad Fontem met Sabine Jurriën vorig jaar een nieuwe directeur. Maar binnen het advieskantoor, dat is gespecialiseerd in ruimtelijk advies en gebiedsontwikkeling, verandert meer dan alleen de directeur. Met de lancering van 4 pijlers zoekt Ad Fontem de verbreding. “We willen dat onze klanten weten dat we méér doen dan zuiver producten opleveren,” zegt Jurriën, “met de keuze voor Ad Fontem schuift er bij elk ruimtelijk vraagstuk een team van deskundigen aan tafel.”
Kopie URL
URL gekopieërd
Het stokje overgedragen
Het afgelopen jaar gaf Marcel Hesselink, oprichter en mede-eigenaar, na ruim 17 jaar het stokje van Ad Fontem over aan Sabine Jurriën. Met de Omgevingswet op komst is er in de ruimtelijke ordening het afgelopen jaar genoeg gebeurd en is de sector volop in beweging. Dat geldt ook zeker voor Ad Fontem. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een nieuwe organisatiestructuur, nieuwe website en een stevige koers.
“Het gros van onze klanten kent Ad Fontem van de producten die we leveren. De ruimtelijke onderbouwingen bij omgevingsvergunningen, bestemmingsplannen en aerius-berekeningen”, vertelt Jurriën,
“Het is nu tijd om te laten zien dat we een compleet ruimtelijk kwaliteitsteam klaar hebben staan, klaar om ook aan de voorkant mee te denken over gebiedsontwikkelingen” gaat ze door. Met de lancering van vier nieuwe pijlers: Ruimtelijke plannen, Ontwerpen, Visie & Beleid en Procesmanagement wordt ieder vraagstuk in de fysieke leefomgeving gedekt. “Naast ervaring en een breed netwerk beschikken we hier in Het Spanjaard over een enthousiast team van deskundige planologen, juristen, creatieve stedenbouwkundige en landschapsontwerpers, participatieadviseurs en procesmanagers”, somt Jurriën op. “Daarmee hebben we een stevige basis voor elk project en zijn we meer dan klaar om ondersteuning te bieden bij de transitie onder de Omgevingswet.
Ad Fontem is klaar voor 2024, waarin grote veranderingen staan te wachten in de ruimtelijke ordening en gebiedsontwikkeling. Zo worden de overheden, projectontwikkelaars, bedrijven maar ook zeker particulieren bediend. Onlangs werd bijvoorbeeld het spreekuur Omgevingsvergunningen gelanceerd waarin mensen vragen vrijblijvend kunnen voorleggen over of iets al dan niet zonder vergunning kan worden gebouwd. “We maken een mooie stap zonder weg te lopen van wat er staat,” sluit Jurriën af, “dat is de koers die we gaan varen.”