Homepage ProjectenRuimtelijke plannenWoningbouw Thorbeckelaan

Woningbouw Thorbeckelaan

Geplaatst op: 6 februari 2024

Zowel onze adviseurs uit de pijler Ruimtelijke plannen als het Ontwerpteam is bij deze ontwikkeling in de gemeente Almelo betrokken geweest. Inmiddels is het bestemmingsplan vastgesteld en is daarmee groen licht gegeven voor nieuwe woningbouw op de Thorbeckelocatie.

thumbnail

Projectbegeleider

Cas Verkade

Opdrachtgever

Kroon Vastgoedontwikkeling

Herontwikkeling schoollocatie

Met de verhuizing van het ROC ontstaat aan de Thorbeckelaan in Almelo ruimte voor nieuwbouw. Met 84 koopwoningen waaronder 44 appartementen en 40 huizen met tuin kan gerust gesproken worden van een grootschalig project. Het plan bevat een divers woningaanbod met appartementen, twee-onder-een-kap woningen, rijwoningen en vrijstaande woningen. In het plan is rekening gehouden met bestaand groen waardoor de wijk bij aanvang straks direct een groen karakter zal hebben. Gunstig gelegen ten opzichte van stedelijke faciliteiten en goed ontsloten door slimme infrastructuur zorgt voor wonen in de stad én het groen. 

Naast het verzorgen van de bestemmingsplanprocedure hebben we massastudies, en 3D-modellen gemaakt. Voor het participatieproces bleek ook het filmpje nuttig. Hierdoor kregen omwonenden direct een beeld van de herontwikkeling en konden zij vroeg in het proces hun wensen en bedenkingen kenbaar maken.  

 

“Door de plannen met goede ontwerpen visueel te maken, werd de ontwikkeling voor bewoners tastbaar”

 

Bekijk ook deze projecten