Homepage ProjectenRuimtelijke plannenWoningbouw voormalige volkstuintjes

Woningbouw voormalige volkstuintjes

Geplaatst op: 14 juni 2024

De dorpsraad van Markelo heeft in 2019 een behoeftepeiling gedaan. Dit heeft onder meer geresulteerd in een woningbouwlocatie aan de Hemmelweg, waar eerder volkstuintjes gelegen waren. De plek is nu het terrein voor een CPO-project.

thumbnail

Projectbegeleider

Tim Boswerger

CPO-projecten

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en is een vorm van sociale projectontwikkeling. Bij CPO draait het allemaal om een gezamenlijke aanpak: een groep toekomstige buren bouwt samen een blok woningen. Aan de Hemmelweg is Markelo is sprake van twee blokken met elk twee tussenwoningen en twee hoekwoningen. Naast de starterswoningen is er ook plek voor vier halfvrijstaande woningen. De kavels zijn uitgegeven en aan het begin van 2024 is de grond bouwrijp gemaakt.

Omdat de bestemming van de grond eerst ‘Groen’ was met de functieaanduiding ‘Volkstuin’, was een bestemmingsplanprocedure nodig om woningbouw mogelijk te maken. Deze procedure mochten wij verzorgen. Een procedure die soepel verlopen is. Wij wensen de nieuwe bewoners van deze plek straks heel veel woongeluk!  

Bekijk ook deze projecten