Homepage Ontwerp

Ontwerp

Klimaatadaptie, flexibel gebruik van schaarse ruimte, smart city’s, duurzame en inclusieve herbestemming van de fysieke leefomgeving: met een goed ontwerp gaan deze thema's leven. Stedenbouwkundige ontwerpen en landschapsontwerpen zijn onmisbaar bij het vormgeven en beheren van de fysieke omgeving. Ze visualiseren ideeën, maken wensen voor de toekomst zichtbaar en oplossingen inzichtelijk en begrijpelijk. Bovendien zijn ze essentieel in een ruimtelijke planningsprocedure. Van een handschets tot een 3D visualisatie, en van een zonnestudie tot inrichtingsplan: het ontwerpteam van Ad Fontem staat voor u klaar.

Lees meer Lees minder
Bekijk

"Wensen vertalen in passende ontwerpen en modellen. Creatief, innovatief én toekomstbestendig"

Cas Verkade Stedenbouwkundig ontwerper

Stedenbouwkundig en landschapsontwerp

Het stedenbouwkundig ontwerp omvat de sociale, fysieke en functionele aspecten van stedelijk gebied. Onze stedenbouwkundigen houden zich bezig met zaken als stedelijke lay-out, infrastructuur, openbare ruimte, architectuur en de relatie tussen gebouwen en de omgeving.

Landschapsontwerp richt zich op de planning en het ontwerp van buitenruimtes, zoals parken, tuinen, erven, landgoederen, groene zones en landschappen. Onze ontwerpers buigen zich over geomorfologie, terrein- en plantanalyse, waterbeheer, recreatievoorzieningen en het creëren van aangename en duurzame buitenruimtes.

Hoewel stedenbouwkundige en landschapsontwerpen twee aparte disciplines zijn brengen wij ze graag voor u samen. Een naadloze integratie van stedenbouw en natuurlijk landschap, waarin de mens centraal staat en de levenskwaliteit wordt versterkt: dat ziet u terug in een ontwerp van Ad Fontem.

Ons ontwerpteam bestaat uit professionals met oog voor detail, een groot hart voor de omgeving en met een passie voor ontwerpen. Ieder met zijn eigen unieke visie en expertise maar allemaal met een kritische en creatieve blik. Zo matchen we altijd de beste ontwerper aan uw plannen.

Stedenbouw

Een functioneel, toekomstbestendig én mooi ontwerp. Onze stedenbouwkundigen brengen de stad van morgen tot leven. Met slimme oplossingen voor klimaatuitdagingen.

Landschap

Het landschap van de toekomst, vandaag vormgegeven. Met oog voor vraagstukken op het gebied van energie, klimaatadaptie en recreatievoorzieningen.

Plannen & studies

Soms komt informatie beter tot zijn recht wanneer het wordt weergegeven in beeld. Massastudies, zonnestudies en 3D-modellen zijn instrumenten om direct en helder een plan te laten zien.

Projecten

We kunnen er hele boeken aan wijden maar liever laten we onze projecten het woord doen. Met eerlijk advies, een persoonlijke benadering en altijd samen met de klant leveren we al meer dan 15 jaar vakwerk door hee l Nederland. En daar zijn we best trots op.

Advies nodig of samen een project starten?

Klik hier