Homepage Procesmanagement

Procesmanagement

Ruimtelijke ontwikkelingsprocedures en andere processen op het vlak van gebiedsontwikkeling kunnen omvangrijk zijn. Verschillende instanties, wet- en regelgeving en het besluitvormingsproces kunnen complexe vraagstukken opleveren en worden vaak als stroperig ervaren. Ook kan sprake zijn van een grote hoeveelheid betrokken partijen, zowel particulier als zakelijk. Voor een breed gedragen eindresultaat is het van belang hen allemaal te horen en de wensen en behoeftes zoveel mogelijk samen te brengen.

Lees meer Lees minder

Coördinatie

Een goede coördinatie van het proces is dan ook essentieel. Een procesmanager van Ad Fontem kan hierbij helpen. Naast kennis en ervaring beschikt ons team over een grote bestuurlijke sensitiviteit. De procesmanagers weten als geen ander wanneer ze bestuurders al dan niet moeten informeren of aanhaken. De procesmanager zorgt voor een gestroomlijnde samenwerking tussen beleidsmakers, ruimtelijke planners, stedenbouwkundigen, landschapsontwerpers en burgers. Zodat ieder aspect op het juiste moment bij de juiste personen aan de orde komt. Het grote netwerk van onze procesmanagers levert niet alleen veel ervaring op maar ook interessant ingangen en contacten die nodig kunnen zijn in andere zaken. 

Projectleiders

Naast procesmanagers hebben we ook projectleiders. Het kan voorkomen dat projecten binnen uw organisatie blijven liggen omdat er simpelweg sprake is van een capaciteitsgebrek. Of onder uw eigen projectleiders gaat het nog even duren voor iemand tijd kan vrij maken om iets op te pakken. Ook dan kunt u Ad Fontem inschakelen. Voor projecten, gerelateerd aan het ruimtelijk domein, komen we u graag ondersteunen. Van de kick-off bijeenkomst tot de laatste presentatie van het project of op onderdelen omdat u te maken krijgt met verlof, ziekte of uitval. 

"Managers die processen soepel en transparant kunnen laten verlopen. Met ervaring en een kritische blik"

Marcel Hesselink Procesmanager / mede-eigenaar

Participatie onder de Omgevingswet

Meer nog dan onder de huidige wetgeving legt de toekomstige Omgevingswet sterk de nadruk op participatie en betrokkenheid van belanghebbenden bij het ruimtelijke planningsproces. Participatie is bovendien in bepaalde procedures verplicht. Het faciliteren van dialogen, inspraakmomenten en informatieverstrekking is een vak apart. Met de juiste specialist kan veel tijd worden bespaard en vertraging worden voorkomen. De participatieadviseurs van Ad Fontem kijken graag samen naar u naar de meest geschikte vorm van participatie van uw project. 

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor een van uw complexe, omvangrijke of vastgelopen ontwikkelingen of wilt u hulp bij participatie? Neem contact op en kom kennismaken met onze experts.

Projecten

We kunnen er hele boeken aan wijden maar liever laten we onze projecten het woord doen. Met eerlijk advies, een persoonlijke benadering en altijd samen met de klant leveren we al meer dan 15 jaar vakwerk door hee l Nederland. En daar zijn we best trots op.

Advies nodig of samen een project starten?

Klik hier