Homepage ProjectenRuimtelijke plannenDe Post Hengelo

De Post Hengelo

Geplaatst op: 5 mei 2024

Al jaren een markant gebouw in het centrum van Hengelo: het voormalige postkantoor en postsorteercentrum. Onze opdrachtgever transformeert het karakteristieke gebouw naar woningen voor een- of tweepersoonshuishoudens. Wij mochten hiervoor de ruimtelijke onderbouwing verzorgen.

thumbnail

Projectbegeleider

Klaas Hesselink

Opdrachtgever

Oude Wolbers & Droste Projectontwikkeling

Wonen in een postkantoor

Ook in Hengelo is vraag naar woningen voor kleine huishoudens. Met de komst van maar liefst 51 woningen in het voormalige postkantoor wordt een antwoord gegeven op deze vraag en komt er een einde aan de leegstand van het pand. 

In het pand worden 25 appartementen en 26 maisonnettes gerealiseerd. In de kelderruimte komen parkeerplaatsen en de nieuwe bewoners kunnen gebruik maken van de binnentuin waar de terrassen en balkons van de woningen op uitkijken. Gesitueerd in het centrum van Hengelo maakt dit een perfecte plek voor zowel starters als doorstromers. 

De verbouw gaat in het voorjaar van 2024 beginnen maar wij waren een paar jaar geleden al bezig voor dit leuke project. Met een procedure buitenplanse afwijking kon afgeweken worden van het toen geldende bestemmingsplan. Hiervoor was een ruimtelijke onderbouwing nodig, inclusief alle vereiste milieukundige onderzoeken. 

Bekijk ook deze projecten