Homepage ProjectenRuimtelijke plannenUitbreiding kinderdagverblijf

Uitbreiding kinderdagverblijf

Geplaatst op: 19 april 2024

Door het monumentale pand, waar in 1953 de voormalige Landbouwschool Wierden haar intrede deed, kon aan de Grote Maatweg in Wierden al gesproken worden van een bijzondere locatie. Toen het kinderdagverblijf af wilde van tijdelijke units en permanente uitbreiding wilde, vroeg dat dan ook om een bijzonder ontwerp.

thumbnail

Projectbegeleider

Klaas Hesselink

Opdrachtgever

KOSMO Wierden

Duurzaam & circulair

Nijhoff Architecten zorgde voor een passend hedendaags ontwerp, zonder afbreuk te doen aan het karakteristieke hoofdgebouw. Het nieuwe pand wordt duurzaam en circulair gebouwd met biobased materialen. Door hout en andere natuurlijke materialen te gebruiken wordt het binnen ook aangenaam. Dankzij de uitbreiding is er straks plaats voor 124 kinderen. 

Onder de oude bestemmingsplanregels was de uitbreiding niet mogelijk. Daarom moest het bestemmingsplan worden herzien. Een proces dat wij graag op ons namen! Het hele proces is soepel verlopen en het kinderdagverblijf is naar verwachting de zomer 2024 gereed.